dilluns, 22 de febrer del 2010

Valls omple el Cultural en l'estrena de la Cançó d'amor i de guerra - Diari de Tarragona

Valls omple el Cultural en l'estrena de la Cançó d'amor i de guerra

Diari de Tarragona

Es tracta de primera gran producció que fan els Amics de la Música de Valls i en la qual es va exhibir una gran qualitat
Gemma Casalé - 21/02/2010 20:21
La coral Terpsícore amb Esther Martínez, Roger Padullés, Carlos Aguirre, Núria Dardinyà i Raül Fernàndez, aquest diumenge a Valls. - Gemma Casalé
Els cantaires de la coral Terpsícore de Valls recordaran sempre aquest any. I és que coincidint amb el vintè aniversari de l'entitat musical, ahir van participar d'una producció amb denominació d'origen vallenca: Cançó d'amor i de guerra, en la què van posar les veus al cor en aquesta peça que va crear el segle passat Rafael Martínez Valls, i que al Centre Cultural Municipal es va poder escoltar fruit de la producció de l'Associació d'Amics de la Música.
El públic vallenc no va fallar i va omplir de gom a gom l'equipament cultural on també hi van brillar el tenor vallenc, Roger Padullés; la soprano local, Esther Martínez; el baríton, Carlos Aguirre; la soprano, Núria Dardinyà i el tenor Raül Fernández. Tot plegat amb la direcció de Josep Maria Damunt i l'orquestra del Teatre Líric de Barcelona.
Si bé públic i intèrprets van sortir especialment satisfets d'aquesta cita musical que va sonar molt bé i en la què tampoc hi va faltar l'alcalde de Valls, Albert Batet i el delegat del govern de la Generalitat de Catalunya, Xavier Sabaté, l'Associació d'Amics de la Música no té previst tornar-la a programar a Valls. En canvi, sí que es podrà veure el 6 de març al Morell.
El repte
Fa un any, arrel de la interpretació d'una peça d'aquesta sarsuela catalana per part de la cCoral Terpsícore de Valls, el president de l'Associació d'Amics de la Música de Valls, Roman Galimany, els va llençar un repte: participar en la representació de tota la sarsuela. Durant els darrers dotze mesos els vallencs sota la direcció d'Àngel Aguilà han treballat de valent i així es va poder constatar ahir on van exhibir un gran nivell.
Fins i tot ara és probable que damunt la taula ja tinguin una nova invitació, que agafarà forma en el decurs dels propers mesos.
Mentre, des de l'Associació ja es treballa de forma activa per garantir que l'altre gran projecte que tenen entre mans comenci a assajar-se. Es tracta de l'estrena d'un ballet: Ariel, que va compondre el músic vallenc Robert Gerhard, amb decorats de Miró i lletra de J.V. Foix. L'obra, a més a més de Valls també és molt probable que es pugui veure en altres escenaris de la geografia catalana. L'estrena està projectada en el marc de les Decennals del 2011.